RSS

Ná ons de zondvloed … pompen en toch verzuipen

09 apr

citaat G Kepel

“Het gaat maar om 1%, dus waar maken de econoom Thomas Piketty en de Occupy Wall Street beweging zich druk over? Slechts 1% van de wereldbevolking heeft 80% van het wereldvermogen in bezit of op z’n minst ter beschikking! Wat is dat nou? Één procent! Slechts 1% van de Europese bevolking bestaat uit vluchtelingen, zegt de Denkster des Vaderlands (Trouw zaterdag 9.4.2016), die de Immigratiedeskundoloog des Vaderlands aanhaalt.”

* Vrolijkheid *

“Het beeld van de regen, de dijken en de verkopers van waterlaarzen, oliejassen en rubberboten, vind ik meesterlijk! Stel je eens voor. De regen valt met bakken naar beneden. De dijken beginnen te lekken en de lekkages worden snel erger. Entree van de marskramers die waterlaarzen en oliejassen verkopen. Mensen, trek waterlaarzen en een oliejas aan, dan blijf je droog. Denk maar niet aan de dijken.
Fase twee is: mensen leer watertrappen, want het water blijft stijgen. De waterlaarzen, oliejassen en rubberbootjes zijn trouwens uitverkocht. Niet aan de dijken of de regen denken.
Fase drie: sorry mensen. Pech. Wíj gaan vast de Ark in en als ik jullie was zou ik snel een terp opzoeken, want de dijken houden het niet langer en het blijft regenen. De plaatsen in de Ark zijn beperkt en uiteraard bestemd voor  ….. ahum, in ieder geval niet voor jullie.”

* Vrolijkheid *

“Hoe lang zouden deze mensen uit deze parabel doen wat de kwakzalvers ze verkopen? Natuurlijk zijn waterlaarzen, oliejassen en rubberbootjes handig als eerste redmiddel, maar iedereen begint toch direct de dijken te dichten? Zandzakken vullen en stoppen die bressen. Neen hoor, wij niet. Wij laten de grenzen open, want wij hebben ‘een open houding ten opzichte van vluchtelingen’! De asiel-migranten maken slechts een fractie uit van de totale Europese bevolking. Dat heeft de Deskundoloog des Vaderlands net nog op de Comeniuslezing verkondigd. Voor een gehoor van 0,0000…% (??) van de Europese bevolking. De meesten van zijn toehoorders hebben in ieder geval een luxe hut op de Ark. Dat was een exclusief arrangement: toegangsbewijs/uitnodiging voor de Comeniuslezing mét voucher voor luxe hut op de Ark.”  ark_Noah_txt

* Vrolijkheid *

“Als bonus: verschoond blijven van geventileerde wijsgerigheden van de Denkster des Vaderlands! S.v.p.!

“Curieus nietwaar? En dan die kloof die ze verklaart met de tegenstelling, tussen stad versus platteland. Bingo! Dat is de verklaring voor het verzet tegen de ongelimiteerde en ongecontroleerde instroom van migranten. Niet de kloof tussen establishment en het klootjesvolk. De migranten worden op het platteland gedumpt en daar leven de vers-uit-de-klei-getrokkenen Neanderthalers. Terwijl alle boerderijen intussen zijn opgekocht door yuppen en andere establishment-personages. Hoe denkt zo’n Denkster des Vaderlands in hemelsnaam?”

“Ik denk dat wij in het verkeerde vaderland zitten.”

* Vrolijkheid *

“Geen woord, geen toespeling op de oorzaken van de stortbuien. Kan het toch, heel misschien, een heel klein beetje, aan mensgerelateerde klimaatveranderingen liggen? Kan het wezen dat oorlogen (zijn dat natuurrampen?) vluchtelingen genereren – naast ‘natuurrampen’ zoals droogte en echte overstromingen?”

“Dat heeft de denkster-mevrouw ook bedacht: ‘brandhaarden’ noemt ze die oorlogen, zonder daar verder een wijsgerige gedachte aan vuil te maken. O ja, er is een columniste in Trouw, die met en stalen facie beweert dat de elite wel degelijk probeert te luisteren naar het klootjesvolk – natuurlijk, want als je dat ontkent, word je door de elite niet tot de elite gerekend. Geweldig vind ik haar vaststelling: ‘Veel politieke partijen hebben de klachten omgezet in beleidsvoornemens.’
Beleidsvoornemens. Dat hoor ik per dag per nieuwsuitzending minstens twee keer, als het niet vaker is: Minister Zus & Zo wil ………. Er wordt geen track record bijgehouden van wat er van die voornemens is verwezenlijkt, dus ministers kunnen willen wat ze willen, en doen dat dan ook als een diarree. Een beleidsvoornemen ventileren, volstaat om als politicus voor vol aangezien te worden.
In het voorbeeld van de regen: de regering wil dat er als de bliksem een Ark wordt gefabriceerd, want het ziet ernaar uit dat het voorlopig blijft hozen (oorlogen zullen blijven woeden). Voorts is de regering voornemens om mensen van verdrinken te redden door hen op de Ark  ……. “

“Ja, ja, stop maar! Het wordt té realistisch! Er bestaat inderdaad helemaal geen kloof tussen het establishment en het klootjesvolk! Wij bevinden ons gewoon in het verkeerde vaderland.”

“Zou er ooit een referendum komen om een Denker des Vaderlands te kiezen?”

“Hebben we zo’n figuur nodig? We kunnen allemaal zelf toch ook denken? Ik ben nog nooit getroffen door wat een DDV had te zeggen …..”

“Nou ja, Paljassen des Vaderlands hebben we te over , dus een Denker zal het ‘m niet doen, vrees ik.”Zelfs een gróóót denker niet.”

“In Bulgarije dichten ze de kloof tussen establishment en klootjesvolk door leden van het establishment op te sluiten bij het plebs. Hier gaat dat niet werken, want de kakkers krijgen vast in Scheveningen- naar de Bijlmer gaan ze al helemaal niet – een eigen appartement mét roomservice.”

ark-in opstand

 

Dagblad Trouw van zaterdag 9 april 2016, met daarin o.a. een interview met de Bulgaarse politicoloog Ivan Krastev

Islamexpert Gilles Kepel: „Der Islamische Staat ist nicht die Rote Armee Fraktion“
http://www.faz.net/aktuell/politik/kampf-gegen-den-terror/islamexperte-ueber-den-dschihadismus-in-frankreich-14023327-p3.html#/elections

 * * *

Europe Has a Choice: Democracy or ‘Eurocracy’ / Europa kan kiezen tussen Democratie of Eurocratie. Aldus Juris Paiders, hoofd van de Letse Vereniging van journalisten op de Russische nieuwssite Sputnik.

“The people of the Netherlands have forced Dutch authorities to take account of their voice, voting against the EU-Ukraine Association Agreement being pushed by Brussels. Unfortunately, Latvians do not have the kinds of opportunities the Dutch do, suggests Juris Paiders, the head of the Latvian Journalists’ Union.”

 

 

 

 

 

 

 

 

Tags: , , , , , ,

Comments are closed.